Kaikki kokoelmat
Docuen sähköiset allekirjoitukset
Oman PDF-tiedoston allekirjoittaminen

Hyödynnä Docuen sähköisiä allekirjoituksia myös muualla kuin palvelussa laadittujen asiakirjojen allekirjoittamiseen

Joanna Kuortti avatar
Tekijä: Joanna Kuortti
Päivitetty yli viikko sitten

Haluatko lähettää itse tekemiäsi asiakirjoja sähköisesti allekirjoitettavaksi? Docuen sähköinen allekirjoitus on saatavilla myös itsenäisenä toimintona palvelun "Allekirjoita asiakirja" -osiossa.

Tuo allekirjoitettava PDF-asiakirja laitteeltasi palveluun ”Selaa”-painikkeella tai raahaamalla.

2. Asiakirjan asetukset

Asiakirjan tuotuasi voit halutessasi muuttaa sen nimeä, määrittää sen kielen (asiakirjan kieli toimii allekirjoituskutsujen oletuskielenä) sekä valita kansiot, joihin se kansioidaan. "Lisää tiedosto" -painikkeesta voit lisätä myös muita tiedostoja allekirjoitettavan asiakirjan liitteeksi. Tiedostojen yhteiskoon tulee olla maksimissaan 13MB.

3. Allekirjoittavien osapuolten määrittely

Seuraavaksi määritä allekirjoittavat osapuolet. Osapuolten tiedot voi täyttää manuaalisesti tai hakemalla tilin Yhteystiedot-osioon tallennettuja tietoja.
Allekirjoituskutsu lähetetään niihin yhteystietoihin, jotka tässä näkymässä tallennat, eli jos esimerkiksi haluat lähettää kutsun pelkästään sähköpostitse niin jätä puhelinnumerolle tarkoitettu kenttä tyhjäksi. Erillisten valintojen avulla voit myös vielä allekirjoittajakohtaisesti valita allekirjoituskutsun kielen, lisätä henkilökohtaisen saateviestin ja valita, haluatko valmiin asiakirjan lähetettävän osapuolelle automaattisesti sähköpostiviestin liitteenä.

4. Allekirjoitusjärjestyksen määrittely

Halutessasi voit asettaa allekirjoitusjärjestyksen, jolloin kutsut lähtevät automaattisesti asettamasi järjestyksen mukaisesti (ryhmä 2:lle lähtee kutsu kun ryhmä 1 allekirjoittanut jne). Järjestystä voit muuttaa raahaamalla osapuolia ja ryhmiä ylös ja alas, ja ryhmiä voit muodostaa ja hajottaa nuolten osoittamien merkkien kohdalta.

5. Allekirjoitustavan valitseminen

Valitse allekirjoitustapa (lisätietoa eri allekirjoitustavoista). Asetusten kautta voit valita päättymispäivämäärän mikäli asiakirjaa ei ole allekirjoitettu siihen mennessä. Voit myös halutessasi lähettää automaattisia muistutusviestejä. Tarvittaessa voit muokata kutsuissa näkyvän lähettäjän tietoja sekä asettaa yhteisen viestin, joka näkyy kutsun yhteydessä kaikille niille osapuolille, joille ei ole asetettu henkilökohtaista saateviestiä. Siirry eteenpäin "Jatka"-painikkeesta ja vahvista asiakirjan viimeistely.

6. Viimeistely

Jos olit asettanut allekirjoitusjärjestyksen, palvelu lähettää kutsut automaattisesti asettamasi järjestyksen mukaisesti kun vahvistat viimeistelyn. Muussa tapauksessa palvelu pyytää sinua valitsemaan, haluatko kutsujen lähtevän automaattisesti vai lähetätkö ne itse manuaalisesti.

Kun kaikki osapuolet ovat allekirjoittaneet asiakirjan, siirtyy se palvelussa automaattisesti Valmis-tilaan ja kaikille osapuolille lähetetään automaattisesti ilmoitus, joka sisältää linkin valmiin asiakirjan lataamiseksi. Asiakirja lähetetään myös sähköpostin liitetiedostona, mikäli tämä vaihtoehto ollut valittuna osapuolen kohdalla.

7. Esimerkkikuvat allekirjoituskutsuista:

Hakusanat: oma PDF, oman PDF:n allekirjoittaminen, tiedosto, asiakirja, sähköisen allekirjoituksen käyttäminen omalle sopimukselle, sähköinen allekirjoitus, allekirjoitettava, allekirjoitustoiminto, toiminnallisuus, allekirjoita, allekirjoituspalvelu