A) Video-ohje asiakirjan laatimiseen Sopimuskoneella ja allekirjoittamiseen SopimusSignilla:

B) Tekstiohje Sopimuksen laatimiseen Sopimuskoneella ja allekirjoittamiseen SopimusSignilla:

1. Siirry Sopimustilin sivupalkista kohtaan ”Sopimuskone”.

2. Syötä hakukenttään etsimäsi asiakirjamallin nimi tai siihen liittyvä hakusana, tai valitse haluamasi kategoria.

3. Valitse laadittava asiakirjamalli klikkaamalla sen nimeä.

4. Ennen kuin siirryt Sopimuskoneeseen, muuta tarvittaessa kansiota, johon asiakirja arkistoidaan kohdasta ”Valitse kansiot” (voit tehdä tämän myös myöhemmin Arkistosta). Siirry sitten Sopimuskoneeseen kohdasta ”Jatka Sopimuskoneeseen”.

5. Laadi asiakirja Sopimuskoneen kysymysten ja infopallojen avulla. Kun olet laatinut asiakirjan, paina ”Seuraava vaihe”.

6. Valitse allekirjoitustapa ja paina ”Vahvista” oikeasta yläkulmasta. SopimusSign Helppo soveltuu useimpiin sopimustilanteisiin.

7. Allekirjoitustavan valinnan jälkeen ohjaudut allekirjoitussivulle. Allekirjoita asiakirja klikkaamalla nimesi perässä kohtaa ”Allekirjoita”. Jos olet tallentanut allekirjoitusnäytteesi henkilötilisi tietoihin, allekirjoitustasi ehdotetaan sinulle allekirjoitusnäytössä automaattisesti.

8. Kutsu sen jälkeen muut osapuolet allekirjoittamaan asiakirja kohdasta ”Kutsu allekirjoittamaan”. Allekirjoituskutsu voidaan lähettää sähköpostilla, kutsulinkillä tai tekstiviestitse.

9. Valitse sitten kutsun lähetystapa ja allekirjoituskutsun kieli. Lisäksi voit halutessasi kirjoittaa oman viestin kutsun vastaanottajalle. Jos kutsut osapuolen allekirjoittamaan sopimuksen tekstiviestillä tai sähköpostilla, paina valitsemastasi kohdasta ”Kutsu”. Allekirjoituskutsu on nyt lähetetty.

Alla esimerkkikuvat sekä tekstiviestitse että sähköpostitse lähetetystä allekirjoituskutsusta.

Tekstiviestikutsu:

Sähköpostikutsu:

Kaikille osapuolille lähetetään ilmoitus, kun kaikki osapuolet ovat allekirjoittaneet. Ilmoitus lähetetään ensisijaisesti sähköpostilla. Jos jollakin asiakirjan allekirjoittajalla ei ole Sopimustiliä, hänellä on 24 tuntia aikaa tallentaa valmis asiakirja itselleen ilmoituksessa olevan linkin kautta. Laatijan versio asiakirjasta tallentuu automaattisesti hänen Sopimustilinsä Arkisto-välilehdelle.